More Website Templates @ TemplateMonster.com - May 05, 2014!
Goede fotograaf met een goede camera

Een nieuwe weg inslaan

Zelfreflectie is een mooi en soms pijnlijk proces, vooral als je daaruit tot de volgende conclusie komt: ik ben overbodig geworden in mijn eigen bedrijf.

Heftig, of niet? Lees het hier.

Paardenfotoshoot in beeld: Lois en Fjord Pien

Fotoshoot in Beeld #1
Loïs en haar Fjord Pien

Eind zomer 2016 nam Loïs contact met mij op voor een fotoshoot van haar Fjord, Pien. De heide stond volop in bloei, de dagen waren lang en warm: het was het perfecte moment voor een zonsondergangfotoshoot met haar paard! De foto's mochten creatief worden en gaan over de band tussen mens en paard. Bekijk hier alle foto's van de fotoshoot en lees het verhaal van dit duo!

Paardenbloopers: fotoshoots gone wrong

Paardenbloopers
(Bloopers paardenfotografie

Soms zit het mee, en soms... Tja. Normaal gesproken krijgen jullie natuurlijk alleen de eindresultaten te zien van een fotoshoot: de prachtig schoongemaakte paarden, de manen perfect wapperend in de wind terwijl ze met hun eigenaar, zonder zadel op de rug, de zonsondergang tegemoet rijden.

Natuurlijk is dat het mooiste... Maar het gaat niet altijd in één keer goed ;) Hierbij een kijkje achter de schermen: de bloopers van de paarden fotoshoots!

Fotoshoot met paard - Onbetaalbare momenten

Priceless
(Onbetaalbare momenten)

Er zijn maar weinig dingen die ik liever doe dan fotograferen - en dan specifiek het fotograferen van paarden.

Eén van de mooiste dingen hiervan is dat ik zoveel verschillende zielen ontmoet, mens of paard, en de eer heb die te mogen vastleggen. Stuk voor stuk unieke mensen en dieren, allemaal mooi op hun eigen manier, met hun eigen karakters. En dat er zoveel mensen zijn die mij vertrouwen precies dát stukje te kunnen vangen in een foto... Priceless!

Klik hier om meer te lezen

Uitleg/Tutorial: black foto maken (paard)

Tutorial: blackphoto's

Tutorial: Fotografie + Nabewerking
Een 'black foto' of 'blackphoto' is de veelgebruikte term voor een paardenfoto met zwarte achtergrond.

Het blijft een veel gehoorde vraag tijdens zowel mijn fotoshoots en workshops paardenfotografie: hoe maak je nou zo'n blackphoto? Er komen vaak originele suggesties langs, als mensen gissen hoe ik dit doe. Deze suggesties variëren van overal een zwarte achtergronddoek mee naartoe slepen tot de zwarte achtergrond gewoon achter het paard plakken in photoshop - of zelfs snachts fotograferen. Het antwoord is, gelukkig voor mij, een stuk simpeler! In deze tutorial leg ik stap voor stap uit hoe ik een blackphoto maak, en welk stukje nabewerking daar soms nog bij komt kijken.

Klik hier voor de uitleg: black foto van paard

Paardenfotograaf: passie voor paarden

Paardenfotograaf:
Passie voor paarden

Naast fotograferen, heb ik een andere grote liefde: de paarden. Dit valt uiteraard direct terug te zien in mijn specialisatie in paardenfotografie. Geregeld krijg ik de vraag waar dit toch vandaan komt, of ik dan ook een eigen paard heb, etc.

Bijzonder is dat ik lang niet altijd een 'paardenmeisje' geweest ben. Mijn ouders waren geen ruiters en dus kwam ik pas als tiener voor het eerst in contact met paardrijden... en daarmee ook direct in aanraking met de harde ondergrond van de rijbak. Verwacht dus geen sprookjesverhaal, van liefde op het eerste gezicht. Ondanks het wat bont en blauwe begin besloot ik door te gaan, en raakte langzaam toch nog 'besmet' met het paardenvirus: inmiddels kan ik mij geen leven meer zonder deze dieren voorstellen.

Klik hier om meer te lezen